06-05-2021

Πρόεδρος ΔΟΕ: Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφύγων

«Θέλουμε να εκφράσουμε το θαυμασμό μας για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα, οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το θέμα των προσφύγων» τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάννη.

«Οφείλουμε ως Ολυμπιακό κίνημα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη κρίση της εποχής μας -την προσφυγική κρίση», σημειώνει ο 59χρονος Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ και πρώην χρυσός ολυμπιονίκης στην ξιφασκία.

Μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ τονίζει πώς θέλει να εκφράσει «την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά και την ευγνωμοσύνη του για το μεγάλο δώρο που χάρισε στην ανθρωπότητα – τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο κ. Μπαχ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην έδρα της ΔΟΕ και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έλθει στην Ελλάδα για να παραστεί στην τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ