21-01-2021

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα σε συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο ασφαλιστικό

Σε μαζικά συλλαλητήρια «ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που προετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο», καλεί τους εργαζόμενους όλων των κλάδων το ΠΑΜΕ, το οποίο διοργανώνει συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Το ΠΑΜΕ, στην ανακοίνωσή του, καλεί σε «εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας», ενώ στο πλαίσιο των αιτημάτων περιλαμβάνονται τα εξής:

«Να αποτρέψουμε:

Το νόμο – πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση, και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.

Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.

Τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για τη συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.

Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.

Κανένας εργάτης να μην εγκλωβιστεί στη ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!»

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 19.00 μ.μ. στην Ομόνοια και στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 29 Μάρτη, στις 19.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία του Δημοσίου

Παράλληλα, κάλεσμα προς τους υπαλλήλους του Δημοσίου απευθύνει το ΠΑΜΕ, ώστε να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που εξαγγέλθηκε για τις 7 Απρίλη.

Το ΠΑΜΕ κάνει κάλεσμα προς όλους για μαζική συμμετοχή έχοντας ως κεντρικό σύνθημα την απαίτηση για απόσυρση του ασφαλιστικού «νόμου λαιμητόμου που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις», όπως υποστηρίζει.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα του το ΠΑΜΕ «η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, θα είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τα μέτρα λαιμητόμο στη Βουλή.

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο.

Κάθε σωματείο, κάθε δημόσιος υπάλληλος να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του. Ν’ ανοίξει μέτωπο στην κυβερνητική πολιτική, στις απαιτήσεις των δανειστών και της Ε.Ε. που από την μια φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας και από την άλλη δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους για ν’ αυξήσουν την κερδοφορία τους».

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ στηλιτεύει παράλληλα και τη στάση της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας: «Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των μεγάλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου. Εξαγγέλλουν με ένα mail ή με μια ανακοίνωση την απεργία και στην πράξη δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε παιχνίδι υπονόμευσης των απεργιακών αγώνων».

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 7 Απρίλη, στις 10.30, στην Ομόνοια.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ