20-01-2021

Κλιμάκιο διερμηνέων στέλνει η κυβέρνηση στην Ειδομένη

Είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί η ανεύθυνη φημολογία και παραπληροφόρηση στους πρόσφυγες στην Ειδομένη, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Μάλιστα, όπως τόνισε, για την καλύτερη ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών η κυβέρνηση στέλνει κλιμάκιο διερμηνέων και μεταφραστών στην Ειδομένη, ενώ σχεδιάζει να στήσει μεγαφωνική εγκατάσταση, μέσα από την οποία θα γίνονται ανακοινώσεις για όλα τα θέματα.

«Γνωρίζουμε ότι τις ψευδείς αυτές πληροφορίες τις διακινούν μέσων των κοινωνικών δικτύων, αλλά και από στόμα σε στόμα, άνθρωποι ετερόκλητοι», είπε ο κ. Κυρίτσης συμπληρώνοντας και τα εξής: «Τέτοιες φήμες σε απελπισμένους ανθρώπους μεταδίδονται όπως η φωτιά στα ξερόχορτα. Ανάμεσα σε εκείνους που τις διαδίδουν μπορεί να βρίσκονται άνθρωποι με ειλικρινές ενδιαφέρον να βοηθήσουν, οι οποίοι όμως επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των προσφύγων και, ως ένα βαθμό, παιχνίδια εις βάρος της χώρας», συμπλήρωσε ο κ. Κυρίτσης, απευθύνοντας, παράλληλα, κάλεσμα προς αλληλέγγυους, εθελοντές και ΜΚΟ «να συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να προστατεύονται οι πρόσφυγες από την παραπληροφόρηση και από επικίνδυνες καταστάσεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ