18-01-2021

Κανένας πρόσφυγας δεν έφτασε σήμερα στον Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου

Καμία άφιξη πρόσφυγα ή μετανάστη δεν υπήρξε σήμερα, Κυριακή 27 Μαρτίου, με πλοία από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, όπου -σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση- φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο λιμάνι περίπου 5.330 άτομα.

Τα περισσότερα άτομα φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που λόγω του μεγάλου συνωστισμού στο εσωτερικό των κτιρίων, διαμένουν σε δεκάδες σκηνές που έχουν στηθεί στους προαύλιους χώρους.

Η βροχόπτωση των τελευταίων ωρών, αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα κάνουν δύσκολες τις συνθήκες των ανθρώπων που διαμένουν στις σκηνές.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Νίκος Πλατανησιώτης, ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες των τριών τελευταίων ημερών ευνοούν την έξαρση των λοιμώξεων του αναπνευστικού ειδικά στα μικρά παιδιά.

Την ανάγκη να υπάρξει κρατική δομή ενημέρωσης από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί για να μπορέσουν να πειστούν στο μέλλον και να μετακινηθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, θα πρέπει από τώρα να έχουν διαρκή ενημέρωση για το τι σημαίνει αίτηση πολιτικού ασύλου, πότε μπορούν να πάρουν απάντηση στο θέμα αυτό, αν μπορούν επιστρέψουν στις πατρίδες τους και το τι συμβαίνει με τα σύνορα και την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ