20-04-2021

Μπουτάρης: Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα είναι εν δυνάμει Ελληνάκια

Πρόταση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα να φιλοξενηθούν στο Παπάφειο και το ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας, έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας πως πρόκειται για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό.

Για το θέμα ο κ. Μπουτάρης είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε ασυνόδευτα, είτε έχουν χάσει τους γονείς τους σε πόλεμο, είτε στη θάλασσα ή αλλού. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτή την ιστορία», ανέφερε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως «αυτά τα παιδιά είναι εν δυνάμει Ελληνάκια».

Ο κ.Μπουτάρης στην τοποθέτησή του για το προσφυγικό, υποστήριξε πως στην Ελλάδα θα μείνουν περίπου 50.000 – 60.000 πρόσφυγες και κάλεσε τους δημότες να προετοιμαστούν, «όχι για το πώς θα τους αντιμετωπίσουν αλλά πώς θα τους βοηθήσουν».

Για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, ο δήμαρχος είπε πως γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθούν παιδική χαρά, βρεφονηπιακός σταθμός αλλά και χώρος με μπασκέτες και τέρματα ποδοσφαίρου για να αθλούνται οι πρόσφυγες.

Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου εδώ και λίγα 24ωρα φιλοξενούνται περίπου 320 πρόσφυγες, ο κ. Μπουτάρης είπε πως τους παρέχονται γεύματα από το πανεπιστήμιο και το στρατό, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τοποθετηθούν 200 κουκέτες για την εξυπηρέτηση 400 ατόμων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ