14-04-2021

ΑΔΕΔΥ: Μέχρι την Πέμπτη η απεργία – αποχή από τα συμβούλια και τις επιτροπές του Δημοσίου

Τη συνέχιση, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη (24/3/2106) της απεργίαςαποχής όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου των Σωματείων και των Ομοσπονδιών.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ παραθέτει τις κυριότερες συνέπειες που θα επιφέρει η τυχόν ψήφιση του προσχεδίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό, οι οποίες είναι:

1. Οι μειώσεις των κυρίων συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων αλλά και των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται από την ψήφιση του Νομοσχεδίου.

2. Η μείωση των Επικουρικών Συντάξεων.

3. Η ενοποίηση των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό που θα πολλαπλασιάσει τα σημερινά προβλήματα των Ταμείων και θα δημιουργήσει διοικητικό χάος και οικονομικό αδιέξοδο.

4. Τέλος, βάζει τα θεμέλια για τη μετατροπή του αλληλέγγυου αναδιανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανταποδοτικό και μακροπρόθεσμα σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ