20-04-2021

Είκοσι λεωφορεία με πρόσφυγες από Πειραιά έφτασαν σε κέντρο φιλοξενίας στα Ιωάννινα

Μαζικά αναχωρούν πλέον από το λιμάνι του Πειραιά τα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη από χθες 330 άτομα μεταφέρθηκαν στο πρώην στρατόπεδο “Ευθυμιόπουλου” στο Κουτσόχερο Λάρισας, ενώ το απόγευμα της Κυριακής έφτασαν στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων 20 λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες.

Το κέντρο φιλοξενίας διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα στο διάδρομο προσγείωσης του παλιού αεροδρομίου. Στο χώρο έχουν στηθεί 420 σκηνές των 8 έως 10 ατόμων ενώ αναμένεται εάν χρειαστεί να προστεθούν και άλλες που βρίσκονται ήδη στο χώρο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των προσφύγων ή μεταναστών καθώς καταγράφονται από την αστυνομία, όπως βγαίνουν από τα λεωφορεία. Εκτιμάται πως η διαδικασία, θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ.

Στο κέντρο βρίσκεται αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού καθώς και φαντάροι.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή της Ηπείρου. Ήδη στην Φιλιππιάδα βρίσκονται περίπου 400, καθώς 100 Αφγανοί θέλησαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, στα Δολιανά 205 και 162 στην Κόνιτσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ