18-04-2021

Τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες απόψε στην Ελευσίνα

Περισσότερους από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφέρουν στο λιμάνι της Ελευσίνας από τα τη Μυτιλήνη και τη Χίο δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, τα οποία αναμένεται να καταπλεύσουν περίπου στις 20:00.

Πρόκειται για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο μεταφέρει 1.453 άτομα από τη Μυτιλήνη και το «Blue Star Patmos», το οποίο μεταφέρει 635 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Χίο.

Αρχικά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι ένα από τα ναυλωμένα πλοία από το υπουργείο Ναυτιλίας, είχε προγραμματίσει το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Καβάλας, ωστόσο υπήρξε αλλαγή του σχεδιασμού και μέσα στην ημέρα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μόλις αποβιβαστούν αναμένεται να οδηγηθούν με πούλμαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Το πρωί στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το καταμαράν «Τera Jet» με 1.169 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο που μεταφέρθηκαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο «Ελληνικό».

Στο μεταξύ 300 μετανάστες και πρόσφυγες παρέλαβε από το λιμάνι της Χίου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος», που έχει καταπλεύσει ήδη στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το πλοίο αφού παραλάβει μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για το λιμάνι της Καβάλας.

Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα φιλοξενούνται προσωρινά 4.458 άτομα στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη.

Σήμερα στην πύλη Ε-2 η «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών» και ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, διοργάνωσαν συναυλία με χορούς και τραγούδια για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, με μουσικές από την Ελλάδα, τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Όσοι πολίτες έρχονται μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά και στο κέντρο φιλοξενία στο Σχιστό αναμένεται να επισκεφθεί αύριο ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στα πλαίσια της περιοδείας του έχει οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ