13-04-2021

Τα Χανιά διαδηλώνουν υπέρ της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Υπέρ της έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη, διαδήλωσαν σήμερα τα Χανιά, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης που πραγματοποιείται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας καθώς και της Ευρώπης.

Στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς κυριάρχησε το σύνθημα «Για ένα κόσμο χωρίς φράχτες για τα θύματα των επεμβάσεων – Για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και ρατσισμό».

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο τοποθέτησαν πανό σε διάφορα σημεία του χώρου της εκδήλωσης ενώ μοίραζαν φυλλάδια σε διερχόμενους πολίτες στα οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν.

«Διαδηλώνουμε σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα για να νικήσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να ηττηθεί ο ρατσισμός και η φασιστική απειλή».

Μιλώντας για την εκδήλωση των Χανίων το μέλος του Κινήματος Ενάντια στο Φασισμό και το Ρατσισμό, Μαργαρίτα Παπαμηνά, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το μήνυμα είναι να ανοίξουν τα σύνορα», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νεκτάριος Πετράκης επεσήμανε: «Στο ρατσισμό και το φασισμό απαντάμε με το κύμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες».

Το συλλαλητήριο των Χανίων οργάνωσαν σωματεία και συλλογικότητες εκπρόσωποι των οποίων σε σύντομες ομιλίες τους έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες καταδικάζοντας την πολιτική των κλειστών συνόρων.

«Λέμε όχι στην Ευρώπη φρούριο», ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Φώτης Μπιχάκης, ενώ την αλληλεγγύη των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση προς τους μετανάστες εξέφρασε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους δήμους των Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ