14-05-2021

«Λευκή» Καθαρά Δευτέρα στο Πήλιο – Στους 10 πόντους το χιόνι στα Χάνια

Χιονίζει από το πρωί στο Πήλιο, το έχει “στρωσει” στα Χάνια και στο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, ενώ το σκηνικό θυμίζει καρδιά του χειμώνα,αφού και η θερμοκρασία έχει πέσει στους 2 βαθμούς, σε συνδιασμό με τους βόρειους ψυχρούς ανέμους.

Το χιόνι από την Αλυκόπετρα μέχρι το Καράβωμα στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, έφθασε τα 10 εκατοστά ,καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται με ένταση στο Πήλιο.

Το μεσημέρι έπεφτε χιόνι ακόμη και στην Μακρυνίτσα και την Πορταριά, αλλά χωρίς να το “στρώσει”.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχουν κινητοποιηθεί αλατιέρες, για να κρατήσουν ανοιχτό τον δρόμο, ενώ οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν και αλυσίδες κυρίως στον αυχένα των Χανίων, προς το Χιονοδρομικό Κέντρο και μέχρι το Καράβωμα.

Το Πήλιο κατακλύσθηκε από επισκέπτες το τετραήμερο της Αποκριάς, παρά τις χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Μαγνησία.

Χιονόπτωση υπάρχει και στον δρόμο Δράκειας-Χανίων, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 10 εκατοστά και χρειάζονται απαραίτητα αλυσίδες.

Από το λιμάνι του Βόλου δεν εκτελέσθηκε σήμερα κανένα ακτοπλοικό δρομολόγιο για τις Σποράδες, αφού τα πλοία και τα ταχύπλοα έμειναν δεμένα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Παγασητικό και κυρίως στο Αιγαίο.

Στην πόλη του Βόλου βρέχει συνεχώς για τρίτη ημέρα και η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 9 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ