14-05-2021

Με βροχερό καιρό γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στα Χανιά

Με βροχερό καιρό, που αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην συμμετοχή μεγάλου αριθμού πολιτών, γιορτάστηκαν τα κούλουμα στα Χανιά.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν το πάρκο των Αγίων Αποστόλων, όπου προσφέρθηκαν σε όσους βρέθηκαν εκεί παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, ενώ κάποιοι από αυτούς ύψωσαν τους αετούς τους στον ουρανό.

Στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων βρέθηκε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας που εκτός από τις καθιερωμένες του ευχές αναφέρθηκε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, και στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για αξιοποίηση του χώρου.

« Υπάρχει σχεδιασμός και σκέψεις για την καλύτερη οργάνωση του πάρκου. Με δεδομένο ότι το σημείο είναι χώρος άθλησης, πεζοπορίας και αναψυχής θα δώσομε μεγάλο μέρος στην ασφάλεια της περιοχής με συγκεκριμένες δράσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισήμανε ότι στόχος του Δήμου είναι η δημιουργία ποδηλατοδρόμου και πεζόδρομου που θα ενώνει την περιοχή του Κλαδισού και τους Αγίους Αποστόλους σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας ήταν η αυξημένη κίνηση στη Δημοτική Αγορά της πόλης, καθώς πολλοί πολίτες έσπευσαν για να προμηθευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα, ενώ μεγάλη ήταν και η κίνηση στα καταστήματα εστίασης όπου προσφερόταν ανάλογα είδη.

Πρώτη στις προτιμήσεις των καταναλωτών ήταν η παραδοσιακή λαγάνα με τις εντυπώσεις να «κερδίζει» λαγάνα- γίγας που κατασκευάστηκε σε φούρνο στη συνοικία Νέας Χώρας. Η λαγάνα ήταν διαστάσεων 4,40×2,10 και για την παρασκευή της χρειάστηκαν 65 κιλά ζυμάρι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ