18-05-2021

Κούλουμα σε Αθήνα και Πειραιά – Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Δήμων

Σειρά εκδηλώσεων είχαν προγραμματίσει για σήμερα, Καθαρή Δευτέρα, οι Δήμοι Αθηναίων και Πειραιά αλλά οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν από ακυρώσεις μέχρι και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Αθηναίων, ακύρωσε τελικά τις μουσικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τα Κούλουμα, στον λόφο του Φιλοπάππου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Κανονικά, πάντως, γίνεται η διανομή σαρακοστιανών εδεσμάτων από τους εργαζόμενους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου καθώς μεγάλη είναι η προσέλευση των πολιτών από νωρίς το πρωί.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει ότι τα προϊόντα που θα περισσέψουν θα μεταφερθούν το μεσημέρι στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα.

Επίσης, ο Δήμος έχει προγραμματίσει εορταστικές εκδηλώσεις όπως:

Στις 11.00 στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό – πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ., Παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Πηνελόπης Δέλτα – Ελληνορώσων, παραδοσιακά κούλουμα σε συνεργασία με τη Λέσχη Φιλίας Ελληνορώσων και παραδοσιακοί χοροί από το Μουσικοχορευτικό Όμιλο «Αρίων»

Στις 12.00 στην πλατεία Προσκόπων, στο Παγκράτι, μουσική εκδήλωση με τίτλο «Γαϊτάνι, γαϊτανάκι» με τραγούδια της Αποκριάς. Τραγουδούν: Κώστας Καντζιλιέρης και Μαρία Μανωλάκου

Στις 20.00, στον πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά», μουσικοχορευτική παράσταση με μουσική και τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο με τη σοπράνο Δέσποινα Τσολάκη και τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα. Συμμετέχουν: Παύλος Μαρόπουλος (βαρύτονος), Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο), Δημήτρης Χριστοδούλου (ακορντεόν), Φαίδων Χαλκιάς (φυσαρμόνικα). Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Μενούνος. Χορεύουν: Ισιδώρα Κοντοφρύου, Δήμητρα Παρτσανάκη και οι χορευτές της σχολής Bolero Dance School Academy. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπλωματάς.

Στην Καλλίπολη οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά

Στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τα Κούλουμα, καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες ακύρωσαν το σημερινό προγραμματισμό για τη Φρεαττύδα.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα από τις 11 το πρωί.

Η Φιλαρμονική του Δήμου θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από πολιτιστικούς συλλόγους του Πειραιά, με παραδοσιακή μουσική, χορό και τραγούδι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ