17-05-2021

Ομπρέλα μαζί με τον χαρταετό – Βροχοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Δυσκολίες θα συναντήσουν σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, όσοι επιχειρήσουν να πετάξουν τον χαρταετό τους, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν θα είναι με το μέρος τους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι νεφώσεις με βροχές σε ολόκληρη τη χώρα, οι καταιγίδες πάνω από το Αιγαίο και τα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα (14/3/2106).

Τα φαινόμενα σταδιακά στη Βόρεια, την Κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις και το πρωί στο Βορειοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στον Πατραϊκό σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα θα είναι οι καιρικές συνθήκς στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, αρχικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Νεφώσεις με βροχές οι οποίες από το νωρίς το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν, περιμένουμε την Καθαρά Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ