13-05-2021

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα κούλουμα στην Αθήνα

Κορυφώνονται αύριο, Καθαρά Δευτέρα, οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς στην Αθήνα, στον Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κούλουμα υπό τους ήχους των τραγουδιών της Γλυκερίας και της μουσικής του Βασίλη Σαλέα.

Εκδηλώσεις για τα κούλουμα θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. (11:00) με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων, στην Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα – Ελληνορώσων (11:00) σε συνεργασία με τη Λέσχη Φιλίας Ελληνορώσων και στην Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι (12:00) με τραγούδια της Αποκριάς από τους Κώστα Καντζιλιέρη και Μαρία Μανωλάκου.

  • Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα έχει ως εξής:

11:30 Λόφος Φιλοπάππου

Παραδοσιακά κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και λαϊκό γλέντι με τη

Γλυκερία, τον Βασίλη Σαλέα και οκταμελή ορχήστρα

11:00 Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό – πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ.

Παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων

11:00 Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα – Ελληνορώσων

Παραδοσιακά κούλουμα σε συνεργασία με τη Λέσχη Φιλίας Ελληνορώσων και παραδοσιακοί χοροί από το Μουσικοχορευτικό Όμιλο «Αρίων»

12:00 Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι

Γαϊτάνι, γαϊτανάκι: Μουσική εκδήλωση με τραγούδια της Αποκριάς. Τραγουδούν: Κώστας Καντζιλιέρης και Μαρία Μανωλάκου

20:00 Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά»

Μουσικοχορευτική παράσταση με μουσική και τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο με τη σοπράνο Δέσποινα Τσολάκη και τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα. Συμμετέχουν: Παύλος Μαρόπουλος (βαρύτονος), Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο), Δημήτρης Χριστοδούλου (ακορντεόν), Φαίδων Χαλκιάς (φυσαρμόνικα). Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Μενούνος. Χορεύουν: Ισιδώρα Κοντοφρύου, Δήμητρα Παρτσανάκη και οι χορευτές της σχολής Bolero Dance School Academy. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπλωματάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ