06-05-2021

Συλλυπητήρια από το ΥΠΕΞ για τον θάνατο του Νικόλαου Πάζιου

Τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για τον αναπάντεχο θάνατο του Πρέσβη της Ελλάδας στη Μαδρίτη, Νικόλαου Πάζιου, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

O Νικόλαος Πάζιος, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «προσφάτως προαχθείς στον ανώτατο βαθμό της Διπλωματικής ιεραρχίας, τίμησε στο έπακρο την πατρίδα, όπου κι αν υπηρέτησε, υπήρξε ένας άριστος Διπλωμάτης, ένας εξαιρετικός δημόσιος λειτουργός, με βαθύτατη πίστη στην Δημοκρατία, υπόδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και σήμερα αδυνατούν να πιστέψουν την είδηση του αδόκητου χαμού του».

Ο πρέσβης Νικόλαoς Πάζιος εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών το 1982 και υπηρέτησε στις πρεσβείες της Ελλάδας στο Παρίσι, στο Βουκουρέστι και στο Βατικανό. Υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Παρίσι, ως πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής και ως πρέσβης της Ελλάδας στη Μαδρίτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ