26-02-2021

Στην Ήπειρο θα λειτουργήσουν 5 χώροι προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Πέντε χώροι προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ήπειρο, προτείνονται από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο έφτασε στην Περιφέρεια.

Πρόκειται για στεγασμένους και ανοιχτούς χώρους, οι οποίοι είναι, το οικοτροφείο και το γήπεδο στο κεφαλοχώρι Δολιανά, που απέχει 3 χιλιόμετρα από το Καλπάκι, η μαθητική εστία που έκλεισε το 2010 στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου, ένα τμήμα του διαδρόμου προσγείωσης του παλαιού αεροδρομίου στην Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών, το κλειστό στρατόπεδο στην Φιλιππιάδα και δημοτικό αγροτεμάχιο στο Λουτρό Πρέβεζας.

Το σχετικό έγγραφο του Συντονιστικού Οργάνου, απέστειλε η Περιφέρεια προς του δημάρχους, προκειμένου άμεσα να παραθέσουν τις παρατηρήσεις τους, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαμόρφωση των χώρων.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου είχε άμεση ανταπόκριση για τους δύο χώρους στα Δολιανά.

Ο δήμαρχος της Πρέβεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνει πως ο χώρος του αγροτεμαχίου στο Λουτρό χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις και ειδική διαμόρφωση, καθώς δεν υπάρχει εκεί καμία υποδομή.

την Τετάρτη, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιου Ζηρού, όπου βρίσκεται το παλιό στρατόπεδο της Φιλιππιάδας.

Στον Δήμο Ιωαννιτών, το ζήτημα τέθηκε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με θέμα τον συντονισμό και την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος, ενώ εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την επιλογή μέρους τού διαδρόμου προσγείωσης στην Κατσικά, με την αιτιολογία πως είναι ακατάλληλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ