05-03-2021

Νέα αποστολή βοήθειας για τους πρόσφυγες από την Ολλανδία

Νέα ανθρωπιστική βοήθεια έστειλε, την περασμένη Κυριακή, η Ολλανδία προς την Ελλάδα, με στρατιωτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της, το οποίο προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την αποστολή, η οποία δρομολογήθηκε μετά τη δεύτερη ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, στις 29 Φεβρουαρίου 2016, υποδέχτηκαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο πρέσβης της Ολλανδίας Caspar Veldkamp.

Η βοήθεια περιλαμβάνει 300 πτυσσόμενα κρεβάτια, 1000 μαξιλάρια, 4.600 υπνόσακους, 1.000 θερμικές κουβέρτες και 2.350 είδη προσωπικής υγιεινής.

Σημειώνεται ότι τα είδη αυτά αποτελούν μέρος μόνο της προσφοράς της Ολλανδίας προς την Ελλάδα, καθώς συνολικά έχει ήδη προσφέρει 12 οχήματα μεταφοράς προσώπων και 92 γεννήτριες, ενώ αύριο αναμένεται και η άφιξη άλλων έξι οχημάτων.

Η Ολλανδία, στο πλαίσιο άσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο, ανταποκρίνεται για δεύτερη φορά στο ελληνικό αίτημα με αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα υλικά τα οποία καταφθάνουν στην Ελλάδα, ως μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας των κρατών μελών που έως σήμερα έχουν ανταποκριθεί στο ελληνικό αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μεταφέρονται απρόσκοπτα προς τους τελικούς αποδέκτες με σκοπό την εξυπηρέτηση και εύρυθμη λειτουργία των δομών υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στην ελληνική επικράτεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ