11-04-2021

Στο πλευρό της Αθήνας το Βελιγράδι στο προσφυγικό

Ως «φίλη πρόθυμη να συμμετάσχει πλήρως στην από κοινού επίλυση της προσφυγικής κρίσης» αυτοχαρακτηρίστηκε η Σερβία απαντώντας στο ελληνικό διάβημα.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Υπουργός Εργασίας της Σερβίας, αρμόδιος για το προσφυγικό, Αλεξάνταρ Βούλιν, ο οποίος επανέλαβε την επιθυμία της χώρας του για μία ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος προσθέτοντας ωστόσο, ότι η χώρα του είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει την πολιτική που χαράσσουν οι χώρες προορισμού των προσφύγων.

«Η Ελλάδα και η Σερβία έχουν φιλικές σχέσεις που θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Η πολιτική μας είναι σαφής και ανοιχτή: όπως συμπεριφέρονται οι χώρες που βρίσκονται στη διαδρομή των προσφύγων, αλλά κυρίως οι χώρες προορισμού, έτσι θα συμπεριφερθεί και η Σερβία» υπογράμμισε με νόημα ο Βούλιν.

Τόνισε ακόμη πως τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα πρέπει να δοθούν και σε χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πιστεύουμε ότι μόνο με την συνεργασία και απέχοντας από μονομερείς ενέργειες μπορούμε να διαχειριστούμε τις προσφυγικές ροές, βοηθώντας κάθε χώρα αλλά και τους ανθρώπους αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας της Σερβίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ