21-04-2021

Και γαλλικό πολεμικό πλοίο -μέσω ΝΑΤΟ- στο Αιγαίο

Στην δύναμη των τριών πλοίων από χώρες του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται ήδη στο Αιγαίο, αναμένεται να προστεθεί πιθανότατα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Το εν λόγω πλοίο, για το οποίο δεν ανακοινώθηκαν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες -ούτε για την ακριβή ημερομηνία αναχώρησής του- θ’ αποπλεύσει την ερχόμενη εβδομάδα από το λιμάνι της Τουλόν στη Νότια Γαλλία και θα ενταχθεί στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο πέλαγος.

«Ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν έδωσε διαταγή σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού να αποπλεύσει από την Τουλόν την επόμενη εβδομάδα για να μεταβεί στο Αιγαίο, όπου επιχειρεί η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ», ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Την Παρασκευή, στο τέλος της συνομιλίας που είχε στο Παρίσι με τη καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε υποσχεθεί ότι η χώρα του θα συμβάλει με πολεμικό πλοίο στη διεθνή προσπάθεια, με στόχο να εμποδιστεί η λαθραία διακίνηση ανθρώπων στο Αιγαίο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ