20-04-2021

Μέρκελ: Η Ε.Ε. θα βοηθήσει, αλλά η Ελλάδα πρέπει να βιαστεί

Με… ταχύτητες φωτός θα πρέπει η Ελλάδα να διαμορφώσει χώρους καταλυμάτων για 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα έχει κάνει μέχρι το τέλος του 2015 και να εγγυηθεί την αξιοπρεπή τους διαβίωση, σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος σε σημερινή της συνέντευξη στην εφημερίδα «Bild am Sontag» τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να εκπληρώσει αυτόν τον στόχο, καθώς υπάρχει η συγκεκριμένη εκκρεμότητα από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, υπό την πίεση που δέχεται για να μειωθεί ο αριθμός των προσφυγικών ροών προς τη χώρα της, μετά την είσοδο άνω του ενός εκατομμυρίων μεταναστών στη Γερμανία την προηγούμενη χρονιά, παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μεγαλύτερη βοήθεια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Γνωρίζω από τις συνομιλίες μου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι θέλει να το κάνει αυτό, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά μας. Γι’ αυτό η Ε.Ε. πρέπει και θα υποστηρίξει την Ελλάδα σε πνεύμα αλληλεγγύης» τόνισε η Μέρκελ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε επίσης ότι η Αυστρία και οι χώρες των Βαλκανίων πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την αλλαγή αυτή της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά τη μονομερή απόφασή τους, να επιβάλλουν συνοριακούς ελέγχους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ