14-04-2021

Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε τον ειδικό φόρο στο κρασί

Την δέσμευσή του ότι η ΝΔ θα καταργήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κρασιού εξήγγειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην ετήσια Έκθεση Κρασιού «Οινόραμα 2016».

«Εδώ στο Ζάππειο χτυπάει σήμερα η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας. Εκατοντάδες μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι οινοπαραγωγοί εκθέτουν τα προϊόντα τους. Αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα η οποία δεν διστάζει να κοιτάξει στα ίσια τις αγορές του εξωτερικού, μπορεί να διακριθεί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Ενός φόρου ο οποίος επιβλήθηκε χωρίς καμία λογική και ο οποίος δεν αποφέρει ουσιαστικά έσοδα στο κράτος. Το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τους Έλληνες παραγωγούς με μια υπέρμετρη γραφειοκρατία», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να τονίσει ακόμα ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί «σημαία» για την παράταξή του:

«Αποτελεί πεδίο συγκριτικού πλεονεκτήματος για τη χώρα. Αποτελεί πεδίο δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Και κυρίως αποτελεί – όπως απεδείχθη εδώ, σήμερα, περίτρανα – πεδίο δημιουργικής δράσης πολλών νέων ανθρώπων, που κόντρα στις συνθήκες αγωνίζονται να καταστήσουν το ελληνικό κρασί ανταγωνιστικό στις παγκόσμιες αγορές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ