20-04-2021

Περίπου 3.350 πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά – Εγκαταστάθηκαν προκάτ οικίσκοι

Περίπου 3.350 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους στεγασμένους χώρους που έχει διαθέσει ο ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση από στελέχη του λιμενικού σώματος.

Το πρωί κατέπλευσαν δύο επιβατηγά πλοία το «Blue Star «1 και το καταμαράν «Tera Jet» με 975 άτομα από Χίο και Μυτιλήνη, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 54 από την Κω και 4 από την Κάλυμνο.

Επίσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» που αναμένεται το βράδυ να καταπλεύσει κι αυτό στο λιμάνι του Πειραιά, παρέλαβε 325 μετανάστες και πρόσφυγες από Μυτιλήνη και κατευθύνεται προς τη Χίο από όπου θα παραλάβει και από εκεί άτομα.

Το πρωί με πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου Πειραιά έγινε διανομή 5 τόνων γάλακτος στους σταθμούς που φιλοξενούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, ενώ σήμερα στην πύλη Ε2 εγκαταστάθηκαν προκάτ οικίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν ως συντονιστικό κέντρο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και πολυιατρείο υπό την εποπτεία του ιατρικού συλλόγου Πειραιά, καθώς και γραφεία για το συντονισμό και τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας και των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο Πειραιά καθημερινώς στα ιατρεία ελέγχονται περίπου 60 άτομα εκ των οποίων τα 40 είναι μικρά παιδιά και οι 20 μεγάλης ηλικίας.

Τέλος, με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών εστιατορίων της πόλης του Πειραιά διανεμήθηκαν το μεσημέρι 1.500 μερίδες φαγητού σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Δείτε ακόμα:

ΔΟΜ: Σχεδόν 135.000 αφίξεις στην Ευρώπη – 418 θάνατοι μέσα στο 2016

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ