17-04-2021

Ανθρωπιστική βοήθεια του δήμου Κομοτηνής σε ντόπιους και πρόσφυγες

Βασικά είδη διατροφής και καθαριστικά είδη θα αρχίσουν να διανέμονται από την προσεχή εβδομάδα σε 12.000 δικαιούχους τους προγράμματος επισιτιστικής κρίσης στη Ροδόπη.

Αυτό γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων του δήμου Κομοτηνής, Νίκος Σωτηρακόπουλος, μετά από τη σύσκεψη που είχε με τους συναδέλφους του από τους δήμους Ιάσμου, Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών, με αντικείμενο την προετοιμασία των υπηρεσιών για τη διανομή στους δικαιούχους.

Στα είδη διατροφής, όπως εξήγησε, θα περιλαμβάνονται μακαρόνια, φασόλια, ζάχαρη κ.α., καθώς επίσης και κοτόπουλα σε ποσότητα που αγγίζει τους 15 τόνους για το σύνολο των δικαιούχων. Οι διανομές θα αρχίσουν από την προσεχή Τρίτη με την ευθύνη και τη μέριμνα των οικείων δήμων, σε σημεία και ώρες που θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, ο δήμος Μαρώνειας- Σαπών συμμετέχει στην προσπάθεια της ΠΕΔ ΑΜ-Θ για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν στους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Καθημερινά από τις 8 πμ έως τις 3μμ στο Δημαρχείο στις Σάπες και στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα στον οικισμό της Ξυλαγανής, θα συγκεντρώνονται ρούχα, κυρίως παιδικά και νερά, γάλατα, πάνες και τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης.

Ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών καλεί όλους τους πολίτες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, ενώσεις επαγγελματιών, σχολεία και συλλογικότητες να συνδράμουν άμεσα σ΄ αυτήν την προσπάθεια συνεισφέροντας ό,τι θα μπορούσε να αποδειχθεί για τους πρόσφυγες σημαντικό και πολύτιμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ