16-04-2021

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες διοργάνωσε το ΚΚΕ (εικόνες)

«Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ – ΕΕ», ήταν το σύνθημα του συλλαλητηρίου αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στο οποίο κάλεσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του γραφείου περιοχής της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιός είναι ο καλύτερος διαχειριστής του προσφυγικού, ″την ώρα που υποστηρίζουν όλοι μαζί την υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ψυχών στην Ελλάδα″.

Χαρακτήρισε προκλητική την αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων γύρω από το Προσφυγικό, προσθέτοντας ότι είναι «είναι προκλητική η στάση της κυβέρνησης η οποία κάνει πως δεν γνωρίζει ποια είναι η αιτία των προσφυγικών ροών και ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα δημιουργείται επειδή δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Είναι προκλητική η ΝΔ και οι υπόλοιποι που επικαλούνται και αυτοί κάνοντας την στρουθοκάμηλο, πως το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι δημιουργείται επειδή η κυβέρνηση λέει κάλεσε τους πρόσφυγες να περάσουν από την Ελλάδα».

″Η πραγματική αλήθεια, η μοναδική αλήθεια, είναι ότι κανένας άνθρωπος δεν θέλει να φύγει από τον τόπο που γεννήθηκε και ζει την οικογένεια του, δεν φεύγει από τον τόπο του για να λιαστεί στην πλατεία Βικτωρίας. Φεύγει γιατί είναι θύμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων″, εξήγησε ο κ. Κλιγκόπουλος.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό σύνθημα ″Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι″.

Κλαδικά συνδικάτα της Αττικής που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο για τους πρόσφυγες στην Αθήνα, αύριο, Σάββατο, στις 13.00 το απόγευμα στα Προπύλαια.


thessaloniki-kinhtopoihsh-prosfygiko-11 thessaloniki-kinhtopoihsh-prosfygiko-12

thessaloniki-kinhtopoihsh-prosfygiko

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ