13-04-2021

Έκθεση φωτογραφίας για τις «Γυναίκες στους δρόμους της προσφυγιάς» στο Σύνταγμα

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Γυναίκες στους δρόμους της προσφυγιάς» θα λειτουργήσει στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ, θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου και γίνεται στο πλαίσιο σχετικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού Μαρτίου η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

«Πρόκειται για συλλογική δουλειά επτά φωτογράφων/φωτορεπόρτερ που εστιάζει στα αγωνιώδη και ταυτόχρονα δυνατά πρόσωπα των γυναικών στους δρόμους της νέας προσφυγιάς, σε μια πορεία ζωής και αξιοπρέπειας από τη Μέση Ανατολή και μέσω της Ελλάδας προς τη Βόρεια Ευρώπη. Αντιμετωπίζοντας ο καθένας μας τις δικές του δυσκολίες, αλλά και συνολικά ως χώρα, και γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά ο πόλεμος που τους δημιουργεί, αναδεικνύουμε τα πρόσωπα αυτά, με την ελπίδα να πράξουμε όλοι το καθήκον αλληλεγγύης που μας αναλογεί και να συμβάλουμε στο να εξαλειφθούν ο πόλεμος και η προσφυγιά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ