13-04-2021

Τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και μια αποθήκη διαθέτει ο ΟΛΠ για τους πρόσφυγες

Τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και την πέτρινη αποθήκη έχει διαθέσει ο ΟΛΠ για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, που σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του οργανισμού ανέρχονται περίπου σε 3.000 άτομα.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στη διάρκεια της νύχτας και της βροχόπτωσης, πολλά άτομα μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην πέτρινη αποθήκη κοντά στην πύλη Ε1, αφού τη νύχτα υπήρξε μεγάλος συνωστισμός στον επιβατικό σταθμό της Ε2.
Σήμερα το πρωί δόθηκε για φιλοξενία και ο επιβατικός σταθμός του ΟΛΠ στην πύλη Ε7.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ/ΜΠΕ είπε ότι το κεντρικό συντονιστικό κέντρο από τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε πλήρη εφαρμογή και επιλαμβάνεται για όλα τα ζητήματα και το συνολικό σχεδιασμό προκειμένου οι μεταναστευτικές ροές να είναι ομαλοποιημένες και να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση τόσα στα νησιά και στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας της χώρας.

O αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ/ΜΠΕ είπε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να τοποθετηθεί ένα μεταφερόμενος οικίσκος στην πύλη Ε2, όπου θα δημιουργηθεί συντονιστικό κέντρο για την παροχή ιατρικής βοήθειας προς του πρόσφυγες, υπό την εποπτεία του ιατρικού συλλόγου. Επίσης ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ένας επιπλέον φορέας που θα έχει όλο το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας που διανέμεται στο λιμάνι του Πειραιά από τους φορείς της πόλης αλλά την ευρύτερη περιφέρεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ