Αβάσιμες χαρακτηρίζει η ΔΕΗ αναφορές σε δημοσιεύματα σχετικά με απόφαση του Εφετείου Αθηνών η οποία απορρίπτει την αγωγή της κατά της εταιρίας Αλουμίνιον της Ελλάδος και της απόφασης 1/2013 της διαιτησίας στη ΡΑΕ που σχετίζονται με την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως επισημαίνει η εταιρία, το Εφετείο δεν υπεισήλθε στην ουσία της υπόθεσης, στο ύψος της τιμής της Η.Ε. ή του κόστους της ΔΕΗ.

Με την απόφασή του δεν έγιναν δεκτοί οι λόγοι ακυρώσεως που πρόβαλε η ΔΕΗ, με την αιτιολογία ακριβώς ότι δεν επιτρέπεται το δικαστήριο να ερευνήσει επί της ουσίας την υπόθεση.

«Το Εφετείο, τονίζεται, δεν δέχθηκε το αίτημα της ΔΕΗ για την αποστολή προδικαστικού ερωτήματος προς το Δικαστήριο της ΕΕ για το κατά πόσον συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση η προμήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας στην τιμή της διαιτησίας της ΡΑΕ χωρίς ειδική αιτιολογία. Άρα ούτε σ’ αυτή την περίπτωση εξέτασε την ουσία (τιμή ρεύματος).Γενικά, η βασική λογική που διαπερνά την απόφαση είναι ότι η προσφυγή στη διαιτησία της ΡΑΕ έγινε, τότε από τη ΔΕΗ οικειοθελώς…»

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκκρεμεί η προσφυγή της (από 25.3.2015) κατά απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έκρινε ότι η καταγγελία της Επιχείρησης για παράνομη κρατική ενίσχυση, λόγω της τιμής που όρισε η απόφαση της διαιτησίας, δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
«Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η ΔΕΗ, η απόφαση του Εφετείου ουδόλως επηρεάζει τα θέματα της τιμολόγησης της ΑτΕ ή των λοιπών πελατών. Το κόστος είναι κόστος

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας