26-02-2021

Κατ’εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους ζήτησε η προέδρος της Έδρας για τη δίκη της Χ.Α.

Στον απόηχο της επιστολής της Βασιλικής Θάνου, με την οποία ζητάει την εξεύρεση κατάλληλης αίθουσας αλλά και την παροχή ειδικής άδειας από τον Δικηγορικό Σύλλογο, στους δικηγόρους που σχετίζονται με την υπόθεση, προστέθηκε η σημερινή έκκληση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η πρόεδρος της Έδρας, απευθυνόμενη προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, κάλεσε να δοθούν κατ’εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους που παρίστανται στο δικαστήριο και στη συνέχεια διέκοψε την διαδικασία, ορίζοντας τη νέα συνεδρίαση για την ερχόμενη Πέμπτη.

Παρόντες στο εδώλιο στη σημερινή συνεδρίαση ήταν ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, που μετράει πλέον αντίστροφα για την έξοδό του από τη φυλακή και άλλοι πέντε από τους 68 κατηγορούμενους.

Παρούσα στο ακροατήριο η μητέρα αλλά και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, που παρακολούθησαν αμίλητοι τη σύντομη διαδικασία.

Όπως ενημέρωσαν το δικαστήριο συνήγοροι από την Πολιτική Αγωγή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα ασχοληθεί, πιθανότατα αύριο, με το θέμα της άδειας που έχουν αιτηθεί προκειμένου να παραστούν στη δίκη, παρά τη συνέχιση της αποχής των δικηγορικών για το ασφαλιστικό.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, όπως δήλωσαν συνήγοροι κατηγορουμένων, ζητήθηκαν άδειες που όμως δεν τους χορηγήθηκαν. Τόνισαν, ωστόσο, πως είναι λάθος να αποδίδεται η επικείμενη αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά στην αποχή των δικηγόρων.

Αποχωρώντας από το δικαστήριο, η κ. Μάγδα Φύσσα δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους παραπέμποντάς τους στον εκ των συνηγόρων της οικογένειας Ανδρέα Τζέλλη.

Ο κ. Τζέλλης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η αποχή των δικηγόρων είναι απολύτως δικαιολογημένη, λόγω της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

Ανέφερε ωστόσο πως «θα έπρεπε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να δείξει μια ευαισθησία και να χορηγήσει άδειες σε δίκες που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Ο συνήγορος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνη για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, λέγοντας: «Δεν θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία (σ.σ. με την λήξη του ορίου προφυλάκισης) αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να προχωρήσουμε, μόνο και μόνο για να αισθάνονται κάποιοι ότι είναι κατηγορούμενοι».

Ανέφερε επίσης ότι ως πολιτικός ενάγων είναι καλυμμένος από τους περιοριστικούς όρους που επιβάλλονται στον κατηγορούμενο για τον βίαιο θάνατο του 34χρονου μουσικού, σημειώνοντας: «Αρκεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ