03-03-2021

Κ. Μακεδονία: Αποκλεισμός τράπεζας στα Γιαννιτσά, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Στον αποκλεισμό του κεντρικού υποκαταστήματος τράπεζας στην πόλη των Γιαννιτσών, προχώρησαν και σήμερα, Παρασκευή (19/2/2016), οι συμμετέχοντες στα μπλόκα της ευρύτερης περιοχής, ενώ με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Κλείσαμε από τις επτά το πρωί το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη των Γιαννιτσών και θα φύγουμε στις 2.30 μετά το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα πάμε στο μπλόκο μας και θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμό του δρόμου έως και τις 8 το βράδυ» τόνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της σερβικής γέφυρας, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.

Παράλληλα, σε αποκλεισμό του δρόμου από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00- 15:00 και 20:00- 23:30) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:30 έως τις 23:30.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00 αντίστοιχα) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο επ΄αόριστον αποκλεισμός.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ στο χρονικό διάστημα 12:00-00:00 κλείνει και η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας.

Σε πεντάωρο αποκλεισμό της παλιάς Ε.Ο στο ύψος της Αμφίπολης, από 16:00-21:00, θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες από τον μπλόκο της Παλαιοκώμης.

Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, με τους συμμετέχοντες σε αυτά να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός «και δεν πρόκειται να ανοίξουμε μέχρι και την Παρασκευή, εκτός εάν κρίνουμε ότι λόγω καιρού μπορεί να ταλαιπωρήσουμε, μέσω των παρακαμπτηρίων, τους οδηγούς και να προκληθεί ατύχημα»,  επισημαίνει ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Αχιλλέας Καμπούρης.

Επίσης, αποκλεισμένος παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Υπενθυμίζεται ότι συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ