17-05-2021

Κινηματογραφική καταδίωξη δύο ανήλικων τροφίμων του Ιδρύματος Αγωγής Αρρένων Βόλου

Κινηματογραφική ταινία θύμιζαν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της Τρίτης, στο Βόλο, στην εθνική οδό και στη Στυλίδα, όταν νεαροί τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου πήδηξαν τα κάγκελα και έκλεψαν δίκυκλο.

Στη συνέχεια μπήκαν σε ταξί στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και αφού κατέβασαν την οδηγό με τη βία, εξαφανίστηκαν. Η οδηγός του ταξί κάλεσε άμεσα την αστυνομία και ακολούθησε καταδίωξη η οποίο έλαβε τέλος στη Στυλίδα.

Αρχικά, οι νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν στην περιοχή της Α’ Βιομηχανικής, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Το κλεμμένο ταξί με τους τρόφιμους έφθασε στη Β’ Βιομηχανική Βόλου, αλλά τα περιπολικά τους είχαν κυκλώσει. Αναγκάσθηκαν να ακολούθησαν κατεύθυνση προς τη Λάρισα, αλλά την τελευταία στιγμή φαίνεται πως άλλαξαν γνώμη και κινήθηκαν προς Λαμία.

Η καταδίωξη συνεχίσθηκε στην Εθνική Οδό, με το ταξί να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δύο από τα τρία περιπολικά, δεν άντεξαν στις υψηλές ταχύτητες, «έκαψαν» τους κινητήρες τους και ακινητοποιήθηκαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν όμως με περιπολικά από τον Αλμυρό και στον οδικό κόμβο στις Ράχες Φθιώτιδας το ταξί ακολούθησε το παλιό οδικό δίκτυο μέσα από τα χωριά της περιοχής προς την Στυλίδα.

Στους στενούς δρόμους της Στυλίδας και κοντά στο δημαρχείο, το ταξί έπεσε σε κολώνα και οι τρόφιμοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή, χωρίς τελικά να καταστεί δυνατή η σύλληψή τους.

Από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου, διέφυγαν την Τρίτη τα ξημερώματα τέσσερις συνολικά τρόφιμοι ίδιας ηλικίας γύρω στα 17- 18 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες για τους δύο τρόφιμου που καταδιώχτηκαν, ο ένας φορούσε μαύρη φόρμα και ο δεύτερος τζιν παντελόνι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ