18-05-2021

Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή από τους εργαζόμενους στα λιμάνια

Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια, με τις αντιδράσεις να περνούν σήμερα, Τετάρτη (17/2/2106), το χαρακτήρα κορύφωσης, με την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΜΥΛΕ, έχει προγραμματίσει για τις 11:30 το πρωίπανλιμενική συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή.

Η ΟΜΥΛΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους στα λιμάνια, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ενώ έχουν καταθέσει σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων, Λιμάνια δημόσιου χαρακτήρα, ισχυρές, θεσμοθετημένες, εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και Κανονισμό Εργασίας σε όλα τα Λιμάνια της χώρας, ανάπτυξη των Λιμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας και αρμονικές σχέσεις Λιμανιών και πόλεων.

Διαβάστε επίσης:

-Ξαναβγαίνουν στο δρόμο οι Επιστημονικοί Φορείς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ