17-05-2021

Στα δύο η Ελλάδα – Παρατείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα τον αποκλεισμό της Εθνικής οι αγρότες

Να παρατείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μπράλου, αποφάσισαν οι αγρότες της Φθιώτιδας.

Ωστόσο, νωρίτερα, σε ένδειξη καλής θέλησης άνοιξαν για λίγη ώρα έναν βοηθητικό δρόμο ώστε να περάσουν λεωφορεία και μεγάλα φορτηγά.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο κύριος όγκος της κυκλοφορίας των ΙΧ εξελίσσεται μέσα από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, και κατευθύνονται κυρίως προς την Άμφισσα, στη συνέχεια προς Δελφούς-Αράχωβα και συνεχίζουν για Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά αυτοκίνητα ακινητοποιούνται από την τροχαία σε διάφορα σημεία είτε του εθνικού είτε του επαρχιακού δικτύου, ενώ οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των λεωφορείων, αλλά με αρκετά μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν τη μία ωρα.

Στη συνέλευσή τους, τα τέσσερα μπλόκα των αγροτών της Φθιώτιδας που βρίσκονται στον Μπράλο αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες, και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς μιλούν για επανάληψη του ίδιου σκηνικού και αύριο, Τετάρτη, κάτι όμως που αναμένεται να αποφασιστεί αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Ο κόμβος του Μπράλου, είναι σημείο με στρατηγική σημασία, και ο αποκλεισμός του ουσιαστικά κόβει την Ελλάδα στα δύο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ