16-05-2021

Οφέλη από τον επενδυτή που «μπαίνει» στον ΟΛΠ, προσδοκά ο Δήμος Πειραιά

Οφέλη από τον νέο επενδυτή που θα αναλάβει τη διαχείριση του ΟΛΠ προσδοκά ο δήμος Πειραιά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εκτιμά, όπως ανέφερε σήμερα Τρίτη, ότι η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ που υπερψηφίστηκε από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής, εκτός του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, δεν είχε μόνο αρνητικά αλλά και θετικά αποτελέσματα.

Όπως είπε, μετά την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco, ο Δήμος Πειραιά θα έχει ένα ετήσιο πόρο από τη λειτουργία τού λιμανιού περίπου στα δύο εκατ. ευρώ, ενώ ότι αν τηρηθούν αυτά που γράφονται στη σύμβαση παραχώρησης, προσέθεσε, θα έχουμε επενδύσεις που θα γίνουν και θα συμμετέχει και ο Δήμος Πειραιά.

«Περιμένουμε από την Cosco ως κρατική κινεζική εταιρεία αν θα ήθελε μέσα στην πόλη μας, με αφορμή τη λειτουργία του λιμανιού, να δει συνέργειες με τη δημοτική αρχή για ένα ανοιχτό λιμάνι, με ένα λιμάνι που θα έχει κοινή στρατηγική πόλης και οργανισμού», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Στο μεταξύ, 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα και αύριο Τετάρτη πραγματοποιούν οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ εργαζόμενοι των λιμανιών πραγματοποίησαν σήμερα συμβολικό αποκλεισμό στις πύλες του ΣΕΜΠΟ Πειραιά από τις 7 το πρωί έως στις 2 το μεσημέρι.

Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών σε κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν «μεθοδεύσεις που συντελούνται στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ».

Ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι λιμάνια με δημόσιο χαρακτήρα, «θεσμοθετημένες» εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ανάπτυξη λιμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.

Την Τετάρτη οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες θα πραγματοποιήσουν πανλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 το πρωί και πορεία στη Βουλή.

Εκεί αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ