14-05-2021

Στη φυλακή 53χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία 23χρονου πριν από 18 χρόνια

Στη φυλακή οδηγείται, μετά την απολογία του στον ανακριτή Έδεσσας, ο 53χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 23χρονου, πριν από 18 χρόνια, στην Πέλλα. Ο κατηγορούμενος φαίνεται πως παραδέχθηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα, αλλά αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στη δολοφονία.

Το πτώμα του άνδρα είχε βρεθεί στις αρχές του 1998 σε δασική έκταση στο Κάτω Γραμματικό Πέλλας. Είχε μία σφαίρα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο, ενώ ο δράστης, θέλοντας να εξαφανίσει τα ίχνη, έβαλε φωτιά στο πτώμα, από το οποίο, επιπλέον, έλειπαν τα δάχτυλα των χεριών, γεγονός που καθιστούσε επί χρόνια ανέφικτη την ταυτοποίησή του, με συνέπεια οι έρευνες να βρίσκονται στο σκοτάδι.

Την άκρη του νήματος για τη στυγερή δολοφονία βρήκε πριν από λίγες μέρες η ειδική ομάδα έρευνας ανεξιχνίαστων εγκλημάτων (cold case) της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν, με τη βοήθεια και της τεχνολογίας, ταυτοποιήθηκε το θύμα, που ήταν ένας 23χρονος από τη Βόρεια Ήπειρο, σεσημασμένος για ναρκωτικά.

Στη συνέχεια, αξιοποιώντας ένα «ορφανό» αποτύπωμα που βρέθηκε κοντά στο πτώμα, οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 53χρονου εμπόρου και τον συνέλαβαν με ένταλμα του ανακριτή Έδεσσας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ