15-05-2021

Γεγονός η κλαδική συλλογική σύμβασης εργασίας 2016-2017 για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία

Την τρίτη, από το 2012, κλαδική συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με την οποία προβλέπεται κατώτατος μισθός 761 ευρώ και αύξηση 1% από την 1η Απριλίου 2017, συνυπέγραψαν σήμερα Τρίτη (16/2/2016) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων .

Πρόκειται για μια συμφωνία διετούς διάρκειας, από 1/1/2016 έως 31/12/2107, με την οποία διατηρούνται, στο σύνολό τους, τα επιδόματα ενώ διασφαλίζονται παράλληλα και θα θεσμικά κεκτημένα των προηγουμένων Συμβάσεων και για τη δεύτερη, κατά σειρά, που προβλέπει αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, όπως τονίζει η ΠΟΞ στην ανακοίνωση της.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι της ελληνικής ξενοδοχίας, κινήθηκαν με συνέπεια, ειλικρινή διάλογο και υπευθυνότητα, με κοινό στόχο την ανάγκη εξασφάλισης της εργασιακής ειρήνης στον πλέον σημαντικό και ελπιδοφόρο κλάδο της εθνικής οικονομίας, τη διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο και την ανάγκη διατήρησης και αύξησης των θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο των περιορισμών που δημιουργεί η ύφεση των επτά τελευταίων ετών”, υπογραμμίζει, στη συνέχεια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χαιρετίζουμε την υπογραφή της νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για τρίτη συνεχόμενη φορά. Πρόκειται για ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα στη συλλογική προσπάθεια θωράκισης των εργασιακών συνθηκών στον ξενοδοχειακό κλάδο, σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα σαρωτικών μεταβολών και ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας την τελευταία 5ετία. Οι Έλληνες ξενοδόχοι, αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, την εμπιστοσύνη τους στη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως βασικό εργαλείο για την επίτευξη κοινωνικής συνοχής, καθώς και τη σταθερή προσήλωσή τους στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση. Μαζί με τους εργαζομένους, δείχνουν το δρόμο της συναίνεσης και της συνεννόησης που πρέπει όλοι να ακολουθήσουν για την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στο δρόμο της ανάπτυξης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ