11-05-2021

Διχασμένα τα μπλόκα ενόψει του επικείμενου διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών (video)

Τα πρώτα σημεία επαφής μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών φάνηκαν για πρώτη φορά χθες, μετά τα αιτήματα που κατέθεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Την ίδια ώρα τα μπλόκα εμφανίζονται διχασμένα, καθώς υπάρχει διάσταση ως προς τις διεκδικήσεις και τον τρόπο που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους τις επόμενες μέρες.

Στο ένα «στρατόπεδο» βρίσκονται όσοι δηλώνουν έτοιμοι να συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και στο άλλο όσοι τηρούν σκληρή στάση.

Από το την κυβέρνηση, πάντως, αναμένουν, όπως άλλωστε δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, την κατάθεση περισσότερων προτάσεων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα συνολικό πλαίσιο προτάσεων,την ώρα που παράλληλα ετοιμάζονται οι αντιπροτάσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Το μπλόκο της Νίκαιας μάλιστα αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη, το Τελωνείο στον Προμαχώνα, η νέα και η παλιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου στον Ισθμό και η Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο Κεφαλόβρυσο.

Οι αγρότες της Ρόδου, οι οποίοι συντάσσονται με το μπλόκο της Νίκαιας, διαμηνύουν ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το σχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Σήμερα προχώρησαν στον αποκλεισμό της ΔΟΥ Ρόδου με τρακτέρ και οχήματα, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμα και σε κλείσιμο του λιμανιού.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημείωσε τον κίνδυνο αισθητής οικονομικής επιβάρυνσης λόγω του κλεισίματος των τελωνείων για μεγάλο χρονικό διάστημα- που εντέλει θα κοστίσει και στους ίδιους τους αγρότες. Παράλληλα ζήτησε να συνεννοηθούν πρώτα μεταξύ τους και μετά να προσέλθουν στο διάλογο με τον Πρωθυπουργό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ