28-02-2021

Ξανθός: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στις Μ.Ε.Θ.

Στην έλλειψη κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κυρίως του Λεκανοπεδίου εξαιτίας της αύξησης στα κρούσματα του ιού Η1Ν1 αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο 200 κρεβάτια κλειστά σε ΜΕΘ και μονάδες αυξημένης φροντίδας, ενώ σε καθημερινή βάση μόνο στο Λεκανοπέδιο υπάρχει λίστα αναμονής για 40 έως 50 άτομα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι με την προκήρυξη 500 θέσεων προσωπικού για της ΜΕΘ, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ το πρόβλημα θα λυθεί και μάλιστα σε πανελλαδική βάση μέχρι τον Μάρτιο.

“Το σύστημα προμηθειών είναι απολύτως προβληματικό και μπλοκαρισμένο. Αυτή την περίοδο υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα στα νοσοκομεία 315 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, είτε επειδή οι υπηρεσίες δεν επαρκούν να προωθήσουν τα εντάλματα, είτε επειδή το ελεγκτικό συνέδριο έχει μπλοκάρει κάποιους από τους διαγωνισμούς, είτε επειδή έχει μπλοκάρει το σύστημα με το παρατηρητήριο τιμών”, είπε ο κ. Ξανθός για το σύστημα προμηθειών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ