12-02-2021

Έτοιμο προς χρήση το hotspot Χίου

Έτοιμο να υποδεχτεί και να στεγάσει αξιοπρεπώς περισσότερους από 1.100 πρόσφυγες σε 75 οικισμούς είναι πλέον το hotspot στο νησί τη Χίου.

Το Κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στο νησί του Βόρειο-Ανατολικού Αιγαίου, το οποίο κατασκευάστηκε με τη συνδρομή των Ελληνικών Πετρελαίων, βρίσκεται στην έκταση του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ, στο χωριό Χαλκειός της δημοτικής ενότητας Καμποχώρου και για τη λειτουργία του τα ΕΛΠΕ προσέφεραν υποδομή και εξοπλισμό.

Μπορεί να στεγάσει αξιοπρεπώς πάνω από 1.100 πρόσφυγες σε 75 οικίσκους, που μετασκευάστηκαν σύμφωνα με τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές πριν μεταφερθούν στο νησί. Από αυτούς οι 67 οικίσκοι διαθέτουν κοιτώνες, έπιπλα και συστήματα ψύξης – θέρμανσης, και καλύπτουν συνολική έκταση 2.655 τετραγωνικών μέτρων ενώ άλλοι οκτώ, επιφάνειας 309 τ.μ., μετασκευάστηκαν σε χώρους υγιεινής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πρόσφυγες θα παραμένουν στο Hotspot έως 72 ώρες για την ταυτοποίησή τους. Eπικεφαλής του Κέντρου αναλαμβάνει αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ