13-02-2021

Επιστροφή στα μπλόκα και διαβουλεύσεις – Κλειστά τα Τέμπη από το μεσημέρι (video)

Στα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, μετά την απόβασή τους στην Αθήνα, ώστε να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα. Η εβδομάδα που ακολουθεί αναμένεται καθοριστική για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, με τους ίδιους τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις εθνικές οδούς, κλιμακώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον αγώνα τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση που θα ληφθεί στη γενική συνέλευση των 68 μπλόκων από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.

Ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, επέμεινε ότι ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, αναμένουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την έναρξη διαλόγου στη βάση των προτάσεων που από κοινού έχουν καταθέσει με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

Από την άλλη, η κυβέρνηση καλεί σε διάλογο τους αγρότες, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος στα ζητήματα μεταβατικότητας στο νέο σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και προκειμένου να παρουσιαστούν έτοιμη στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας, χθες Σάββατο, αλλά και σήμερα Κυριακή οι υπουργοί Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν συνάντηση με το πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μαξίμου.

Αποκλεισμός 72 ωρών από αύριο στη Νυμφαία Ροδόπης 

Επ’ αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών από τις 12:00

Στη βάση τους επέστρεψαν και οι αγρότες της Λάρισας

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ