08-03-2021

Μαζικές οι πορείες και στο Ηράκλειο

Δυναμικές κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ηράκλειο, οι κεντρικοί δρόμοι του οποίου έχουν πλημμυρίσει από απεργούς που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Με διαφορετικές αφετηρίες συγκεντρώσεων μέσα στην πόλη, αφενός το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΑΔΕΔΥ και οι παραγωγικοί φορείς, και αφετέρου οι αγρότες και το ΠΑΜΕ, ξεκίνησαν μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, αλλά και τα γραφεία της Αποκέντρωσης Κρήτης, και στη συνέχεια στην περιοχή του κόμβου στον Γιόφυρο στην Εθνική Οδό.

Αγρότες από κάθε γωνιά του νομού Ηρακλείου κατευθύνθηκαν το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, όπου με αγροτικά οχήματα και τρακτέρ, κατέκλυσαν τον χώρο της προσυγκέντρωσης, και ξεκίνησαν νωρίτερα την προγραμματισμένη πορεία τους προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και στα διάφορα κομβόι να προχωρήσουν μέσα στην πόλη.

Την ίδια ώρα τα καταστήματα και οι καφετέριες ήταν κλειστά αφού και οι επαγγελματοβιοτέχνες μετέχουν στη σημερινή απεργία.

Στο Ηράκλειο έφτασαν και αγρότες από το Νομό Λασιθίου με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο.
Αγροτοσυνδικαλιστές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγροτική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων, ενώ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή της, καλεί τους αγρότες «όλοι μαζί να φωνάξουμε ένα βροντερό “όχι” στις πολιτικές της εξαθλίωσης, στέλνοντας παράλληλα ένα μαζικό και ηχηρό μήνυμα αντίδρασης». «Θέλουμε μέτρα ανάπτυξης, ώστε προγραμματισμένα και συγκροτημένα να βαδίσουμε στη “γεωργία του μέλλοντος”. Ας χαράξουμε επιτέλους Αγροτική Πολιτική» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Την ίδια ώρα το Ηράκλειο έχει «νεκρώσει» αφού στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους δήμους, εργάτες, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, νοσηλευτές, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι κ.ά.

Από μεγάλη μαζικότητα χαρακτηρίστηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με μεγάλη συμμετοχή, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου ανάρτησε πανό στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και τοποθέτησε και ένα φέρετρο έξω από αυτήν, ενώ στη συνέχεια με συνθήματα έκανε επίσης πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στον χώρο έξω από το δημαρχείο του Ηρακλείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ