26-02-2021

Συγκεντρώσεις υπό βροχή στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας

Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο οι δύο συγκεντρώσεις και οι πορείες, με αφορμή τη σημερινή απεργία.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας και τη διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, όπου συμμετείχε και το ΠΑΜΕ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Κ. Μαργιώλης, χαρακτήρισε «νομοσχέδιο-σφαγή το νέο ασφαλιστικό» προσθέτοντας ότι «προωθείται απλά και μόνο για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και του κεφαλαίου».

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ειρήνης και τη διοργάνωσε το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος, Θ. Γαλατάς, οι αγώνες των εργαζομένων θα ενταθούν, ενώ οι άλλοι ομιλητές τόνισαν ότι «το ασφαλιστικό έχει απέναντι το σύνολο του ελληνικού λαού» και «είναι συνειδητή επιδίωξη η απαξίωση του ασφαλιστικού συστήματος».

Επίσης, συγκεντρώσεις και πορείες, με μαζική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο, το Μεσολόγγι, το Αίγιο και άλλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, στο Αίγιο, στη συγκέντρωση συμμετείχαν και ιερείς, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ