07-03-2021

«Νεκρή» πόλη η Λάρισα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

Παρέλυσε η πόλη της Λάρισας καθώς όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι συμμετείχαν μαζικά στις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες και στις δύο συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, δυναμική ήταν η παρουσία αγροτών, τόσο από το μπλόκο της Νίκαιας, όσο και από το μπλόκο των Τεμπών, ενώ το «παρών» έδωσαν και περίπου 20 τρακτέρ- δεν μετακινήθηκαν περισσότερα προκειμένου να υπάρχει ο χώρος να σταθεί το πλήθος των πολιτών που συμμετείχαν στην συγκέντρωση- που με μαύρες σημαίες και συνεχή κορναρίσματα έδιναν τον τόνο στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης.

Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έδωσε το «παρών» και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός.

Στη γενική απεργία συμμετέχουν τα ταξί, που κατέβασαν τη σημαία, τα καφέ της πόλης, τα οποία παρέμειναν κλειστά στο κέντρο της Λάρισας, τα εμπορικά καταστήματα και τα περίπτερα.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, ο οποίος ήταν ο βασικός ομιλητής της συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία, ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα «το ασφαλιστικό έκτρωμα» που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή, τονίζοντας: «Μπορούμε να μπλοκάρουμε την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, των βάρβαρων φορολογικών μέτρων, των κατασχέσεων». «Η επόμενη μέρα της σημερινής απεργίας, με τα μπλόκα της αγροτιάς δεν θα είναι καθόλου ίδια. Θα αναθαρρήσει πολύς κόσμος, θα έχουμε εξελίξεις. Με το δυνάμωμα του αγώνα μας και της συμμαχίας μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, μπορούμε να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη του ασφαλιστικού, σε έναν πόλεμο που είναι μπροστά μας» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ