21-01-2021

Κλειστά έως τις 18:00 τα Τέμπη – Εντείνουν τις πιέσεις τους οι αγρότες

Κλειστά θα παραμείνουν τα Τέμπη, σήμερα Κυριακή, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, έπειτα από απόφαση των αγροτών.

Από αύριο, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, εξάλλου, αναμένεται να ενταθεί η πίεση προς την Κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι θ’ αυξηθούν οι ώρες αποκλεισμού της κοιλάδας των Τεμπών.

Σχετική απόφαση για την έκταση της κλιμάκωσης, με προσανατολισμό πάντως σε πολύωρο αποκλεισμό, θα λάβουν αύριο στις 12:00 το μεσημέρι, οπότε και θα συνέλθει εκ νέου η γενική συνέλευση του μπλόκου. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στις προθέσεις των αγροτών είναι να προχωρήσουν ακόμα και σε 12ωρο κλείσιμο της Κοιλάδας των Τεμπών.

Αύριο από τις 17:00 το απόγευμα εξάλλου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το μπλόκο της Νίκαιας, τρακτέρ από το συγκεκριμένο μπλόκο -όπου ο ΠΑΘΕ είναι μόνιμα κλειστός από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του αριθμού των τρακτέρ- θα μετακινηθούν προς τον κόμβο Πλατυκάμπου προκειμένου να αποκλείσουν επί δίωρο τουλάχιστον τη διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία.

Όσον αφορά στο σημερινό κλείσιμο των Τεμπών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη ανακοινώσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Την ίδια στιγμή, κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και στην Πελοπόννησο όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών, εμπόρων και όλων σχεδόν των επαγγελματικών τάξεων της νότιας Λακωνίας στους Μολάους, ενάντια στο ασφαλιστικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ