23-02-2021

«Άστεγος για μια ημέρα» στη Λαμία

Τις εμπειρίες ενός αστέγου δοκιμάζουν για τρίτη χρονιά πέντε φίλοι από την Ανατολική Φθιώτιδα, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της Λαμίας και να συγκεντρώσουν ό,τι είναι απαραίτητο για τους άστεγους.

Επιστήμονες και οι πέντε, έχουν καθιερώσει κάθε παραμονή Χριστουγέννων να παραμένουν για 24 ώρες σ’ ένα παγκάκι στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, περιμένοντας από τους κατοίκους να συμβάλλουν στην προσπάθειά τους, πηγαίνοτας από είδη ρουχισμό μέχρι κλινοσκεπάσματα και φάρμακα.

«Άστεγος για μία μέρα» τιτλοφορούν την καμπάνια τους ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης, η Έφη Παπαρίζου, ο Θανάσης Θεοδώρου και ο Χρήστος Σουλόπουλος. Το υλικό το οποίο συγκεντρώνουν, το μεταφέρουν οι ίδιοι στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς, όπως λένε, «εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από την επαρχία».

«Η ανάγκη του λαγού δεν αργεί να γίνει κοινή. Κάνουμε το καλύτερο να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας», σημειώνουν καθώς βρίσκονται ήδη στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας. «Την πρώτη φορά μας κοιτούσαν περίεργα. Τώρα το έχουν συνηθίσει και το περιμένουν. Είναι σαν να ανανεώνουμε το ραντεβού μας κάθε παραμονή Χριστουγέννων», σημειώνει ο Χρήστος Σουλόπουλος, καθώς βρίσκονται από το πρωί περικυκλωμένοι από δεκάδες ανθρώπους που ρωτούν μέχρι πότε θα μείνουν και αν προλαβαίνουν να κουβαλήσουν κάποια από τα είδη που έχουν στα σπίτια τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δυο αδέρφια, ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης, είναι αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν τα μαθήματα της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού μέσω των κινητών συσκευών με την εφαρμογή Greece: History & Culture, η οποία έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ