16-02-2021

Βόλος: Παρίσταναν τους ανήμπορους και διακινούσαν ηρωίνη

Χρειάστηκαν πολλοί μήνες παρακολούθησης από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου, προκειμένου να συλλάβουν τους αρχηγούς κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης, οι οποίοι παρίσταναν τους άπορους, ανήμπορους και οικονομικά κατεστραμμένους.

Το ζευγάρι ήταν ένας 49χρονος Βολιώτης και η 36χρονη σύντροφός του, άνεργοι και οι δύο και με παιδιά από διαφορετικούς γάμους, οι οποίοι για να καλύψουν τις δραστηριότητές τους, είχαν καταφέρει να εκδώσουν κάρτα σίτισης και αλληλεγγύης, τη στιγμή που υπολογίζεται ότι τα έσοδά τους από την πώληση ηρωίνης, έφταναν τα 700 ευρώ ημερησίως.

Το ζευγάρι των εγκεφάλων του κυκλώματος έμενε σε ιδιόκτητο σπίτι, που είχε μετατρέψει σε “καβάτζα”, όπου έκρυβε την ηρωίνη. Διέθεταν όμως και αποθήκη-εργαστήριο, όπου τεμάχιζαν και μοίραζαν την ηρωίνη σε μικρότερες ποσότητες για να την πουλήσουν τα άλλα μέλη του κυκλώματος σε 22 χρήστες, κατά των οποίων η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία.

Η παράνομη δραστηριότητα τους όμως δεν κράτησε πολύ, αφού έπειτα από πληροφορία που υπήρχε από τον περασμένο Αύγουστο, ότι διακινούν ηρωίνη και μετά από πολύμηνη παρακολούθηση από τους αστυνομικούς από τον Οκτώβριο μέχρι και χθες, το κύκλωμα εξαρθρώθηκε και διαπιστώθηκε ότι εκτός από το ζευγάρι των αρχηγών, εμπλέκεται ένας 58χρονος από την Αθήνα, καθώς και άλλοι πέντε Βολιώτες από 30 ως 42 χρονών, που ήταν τα περιφερειακά στελέχη και πωλούσαν τα ναρκωτικά στους χρήστες.

Εις βάρος των οκτώ συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκαν ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος των ηγετικών στελεχών, η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών, ο περιφερειακός ρόλος των υπολοίπων μελών, καθώς και η διαρκής και συστηματική δράση της οργάνωσης.

Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, υπολογίζεται σε 1.200 γραμμάρια περίπου, ενώ το παράνομο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την περίοδο αυτή, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 40.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ