15-02-2021

Συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντικρίζει, η Σούζαν Σαράντον

Συνεχίζει να βρίσκεται στη Λέσβο η γνωστή ηθοποιός του Χόλυγουντ και ακτιβίστρια, Σούζαν Σαράντον.

Την Τρίτη, ήταν η σειρά των χιλιάδων ανθρώπων που έφτασαν στο νησί και περιμένουν την καταγραφή τους στο hot spot της Μόριας. Εκεί η Σούζαν Σαράντον συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος, συνοδευόμενος από την αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ, προϊσταμένη του κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Εξωτερικών Συνόρων, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, εξέταζαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία καταγραφής.

Στην ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Μουζάλα με την γνωτή ηθοποιό, η οποία δηλώνει συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντικρίζει και από τις ανθρώπινες ιστορίες ακούει, ο Έλληνας υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, την ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που διαχειρίζεται. Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των αισθημάτων αλληλεγγύης που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός και οι κάτοικοι των νησιών, ενώ υπογράμμισε την πρακτική των Τούρκων μεταφορέων που στέλνουν ανθρώπους στον θάνατο.

Η κ. Σαράντον είπε στον υπουργό ότι θα μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα το δράμα των ανθρώπων αυτών, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Ο κ. Μουζάλας, το απόγευμα της Τετάρτης, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, τους οποίους και θα ενημερώσει για τη δημιουργία μητρώου των οργανώσεων, αλλά και των μελών τους που επιχειρούν στη Λέσβο, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός τους και το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ