Σε διαβούλευση, ως το τέλος της εβδομάδας, θα τεθεί υπουργική απόφαση με τον οποίο εισάγεται η λίστα των ασθενών ως τρόπος προγραμματισμού των χειρουργείων, με απώτερο σκοπό να περιοριστούν τα «φακελάκια».

Επιπλέον η αλλαγή αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό του χρόνου αναμονής για τους ασθενείς.

Ο γιατρός θα δίνει ένα παραπεμπτικό, ότι ο ασθενής πρέπει να χειρουργηθεί με τα απαραίτητα στοιχεία. Επιπλέον ο γιατρός θα κατηγοριοποιεί τον ασθενή σε πέντε κλίμακες βαρύτητας. Αυτό το παραπεμπτικό θα πηγαίνει σε μια υπηρεσία εντός του νοσοκομείου ανεξάρτητα από το γιατρό, η οποία θα τοποθετεί τον ασθενή σε μια σειρά στη λίστα αναμονής. Αυτό ο ασθενής θα μπορεί να το παρακολουθεί από το σάιτ του νοσοκομείου.

Οι πέντε κατηγορίες προτεραιότητας των χειρουργικών επεμβάσεων θα είναι οι εξής:

-Περιστατικά με γρήγορη εξέλιξη, στα οποία ενδεχόμενη καθυστέρηση χειρουργικής αντιμετώπισης επηρεάζει το αποτέλεσμα.

-Περιστατικά με δυνητικά γρήγορη εξέλιξη, στα οποία η καθυστέρηση ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα της θεραπείας.

-Περιστατικά με έντονα συμπτώματα, χωρίς όμως γρήγορη εξέλιξη.

-Περιστατικά με ήπια/μέτρια συμπτώματα, χωρίς γρήγορη εξέλιξη.

-Περιστατικά χωρίς συμπτώματα και χωρίς γρήγορη εξέλιξη

Ο ασθενής δικαιούται να κάνει ένσταση αν νομίζει ότι αδικείται. Η διαδικασία θα είναι γρήγορη και όπως είπε η κ. Μπαλασοπούλου, ήδη οι χρόνοι αναμονής στη Γενική Χειρουργική δεν είναι σοβαροί, εκτός των ειδικότερων χειρουργείων που είναι αυξημένοι.

Η λίστα χειρουργείου όπως εξήγησε η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου αποτελεί ένα «βήμα προς τον ασθενή» και εισάγει διαφάνεια και την ισονομία. Επιπλέον πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των χειρουργείων με καλύτερη διευθέτηση του χρόνου.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας