Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο για οριστική επίλυση του προβλήματος σχολικής στέγης με στόχο να μπει τέλος και στην απαράδεκτη πραγματικότητα των προκάτ αιθουσών που ενώ θα έπρεπε να καλύπτουν έκτακτες ανάγκες έχουν εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση ως αποτέλεσμα των προηγούμενων πολιτικών πρακτικών, σύμφωνα με τις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ήδη έχουν παραδοθεί για την νέα σχολική χρονιά πάνω από 20 νέα σχολεία, τα οποία καθυστερούσαν επί χρόνια, ενώ άλλες 20 σχολικές μονάδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φάση κατασκευής και παραδίδονται, σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα των 21 σχολείων που κατασκευάζονται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. Ήδη τα 7 από αυτά βρίσκονται σε λειτουργία ενώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα παραδοθεί το σύνολο των σχολείων.
Επιπλέον, η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. αναφέρει ότι θα δημοπρατήσει μέσα στο επόμενο διάστημα επιπλέον 13 έργα σχολικής στέγης αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτούνται από τα κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα κι από την ΕΤΕπ.
Με όλα αυτά τα νέα σχολεία, σε πρώτη φάση θα καλυφθούν οι ανάγκες άνω των 16.000 μαθητών σε όλη τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα αναβάθμισης υφιστάμενων σχολείων σε διάφορους Δήμους της χώρας στα οποία φοιτούν σήμερα χιλιάδες μαθητές.
Πέραν αυτών, η εταιρεία μελετά αυτή τη στιγμή πάνω από 120 νέα σχολεία με στόχο την ωρίμανση τους και την ένταξη τους σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Όπως δηλώνει η Πρόεδρος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε, κα Ιωάννα Κοντούληη πολιτική της εταιρείας έχει ως στόχο την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων με στοχευμένο σχεδιασμό που να καλύπτει πραγματικές ανάγκες, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν όπου είτε δεν υπήρχαν αξιόπιστα κριτήρια είτε λαμβάνονταν περισσότερο υπόψη οι κομματικές και προσωπικές σχέσεις της διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι η μαθητική κοινότητα.
Σε καμία περίπτωση, η πολιτική της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ. δεν συνδέεται με την προκάτ σχολική στέγη. Η εταιρεία, διαθέτει Αίθουσες Ελαφράς Λυόμενης Προκατασκευής, που πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για σχολική χρήση, προκειμένου να καλύπτονται μόνο έκτακτες ανάγκες κι όχι για μόνιμη στέγαση και μόνο κατόπιν αιτημάτων των Δήμων οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την καταγραφή και γνωστοποίηση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., των πραγματικών αναγκών”.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., τονίζει ότι προχώρησε στον εντοπισμό και καταγραφή των πάνω από χιλίων Αιθουσών Ελαφράς Λυόμενης Προκατασκευής ιδιοκτησίας της εταιρείας, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλές περιοχές της χώρας και κανείς έως τώρα δεν είχε αναζητήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες στέγασης σε δεκάδες σχολικές μονάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας