Με επιστολή τους στον πρωθυπουργό απευθύνονται οι 4 Σύνδεσμοι προμηθευτών Υγείας -Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού & Τραυματολογικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ), Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ) και Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Υλικών Τεχνητού Νεφρού (ΠΑΣΠΥΤΕΝ)- «ώστε η κυβέρνηση να λάβει άμεσα νομοθετικά μέτρα για την ανακούφιση των εταιριών – μελών, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσής τους με τις τράπεζες για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», μέσα στον Σεπτέμβριο».

Οι προμηθευτές ζητούν τον «συμψηφισμό των ποσών που αχρεώστητα κατέβαλαν ως τρέχουσες δικές τους υποχρεώσεις από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές».

Όπως επισημαίνουν, οι εταιρείες τους είχαν καταφύγει αναγκαστικά σε δανεισμό, προκειμένου να είναι δυνατή η χρηματοδότηση των εργασιών τους, η μισθοδοσία του προσωπικού τους, η εκπλήρωση των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Κράτος, αντίστοιχα και η πληρωμή των κατασκευαστικών οίκων που τις προμηθεύουν με προϊόντα, αφού, όπως αναφέρουν «το Ελληνικό Δημόσιο διαχρονικά, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και εντεύθεν, πληρώνει με καθυστερήσεις ετών και, πάντοτε, άτοκα ή, ακόμη, και με μειώσεις επί του οφειλομένου κεφαλαίου».

Στην επιστολή τους, οι προμηθευτές προσθέτουν ότι το κούρεμα των ομολόγων πληρωμής των εταιριών, κατά 53,5%, το 2012, που αφορούσε στο σύνολο των απαιτήσεών τους, για δύο έτη -2008 και 2009- δημιούργησε «ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα», ιδίως ως προς την αντιμετώπιση των δανείων τους που πρόκειται τώρα να αξιολογηθούν.

Υπογραμμίζουν τέλος, ότι ο κλάδος, παρά τις αντιξοότητες, απασχολεί συνολικά 6.000 άτομα και στηρίζει με συνέπεια το σύστημα Υγείας, παρ’ όλο που έχει απολέσει μέχρι στιγμής το 50% των επιχειρήσεων, στη συντριπτική πλειοψηφία τους ελληνικές.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας