Ο Κοτζιάς έφυγε, η κυβέρνηση συνεχίζει
Ο πρωθυπουργός ή έπρεπε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αν ακολουθούσε την πολεμική στρατηγική του Κοτζιά απέναντι στον Καμμένο ή θα έπρεπε να διασώσει την κυβέρνηση, η οποία κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να δώσει την πρώτη ανάσα στη χώρα.

Οπωσδήποτε πρόκειται για έναν ισχυρό κλυδωνισμό, όμως παρόλα ταύτα η απομάκρυνση του Κοτζιά από το συγκεκριμένο υπουργείο σηματοδοτεί και μια αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί όλο αυτό τον καιρό.

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Κοτζιάς είναι ένας επιτυχημένος χειριστής και γνώστης της εξωτερικής πολιτικής, αλλά δεν παύει κιόλας να έχει κάποιες εμμονές, οι οποίες άναψαν, ανάβουν και θ’ άναβαν νέες εστίες. Ο πρωθυπουργός της χώρας θα έπρεπε να αποποιηθεί τη στολή του αρχηγού της χώρας και να φορέσει τη στολή πυροσβέστη για να σβήνει δυσάρεστες καταστάσεις. Όσο δυσάρεστη είναι η απομάκρυνση του υπουργού παραμένει λιγότερο δυσάρεστη από το αν συνέχιζε να δημιουργεί θέματα με τον έτερο της κυβέρνησης.

Έπρεπε λοιπόν η ωφελιμότητα των κινήσεων να καθορίσει και το είδος της απόφασης. Προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση απομακρύνθηκε ο Κοτζιάς δια της γνωστής μεθόδου. Εθελουσία έξοδος.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook